• Ustanovitev podjetja
  • Covid-19 – POMOČ PODJETNIKOM
  • Javni razpisi
  • Avtorji
  • E-NOVICE
  • Več o portalu
  • OGLAŠEVANJE
  • Kontakt

NoviPodjetnik

  • Vodenje
  • Prodaja
  • Marketing
  • Komuniciranje
  • Nasveti
  • Zanimivo
  • Finance
  • Startup
  • Razpisi
  • E-NOVICE
Home » Michelin razglasil 10 zvezdnikov in priporočil 48

Michelin razglasil 10 zvezdnikov in priporočil 48

michelin
Čas branja: 2 min      

Ocenjevanje slovenskih restavracij, ki ga opravlja sloviti Michelinov vodnik, je še utrdil sloves Slovenije kot kulinarične destinacije.

V tretji izdaji vodnika za Slovenijo so tako močno zaželene, nadvse privlačne in prestižne zvezdice obdržali vsi dosedanji prejemniki. Hiša Franko Ane Roš je obdržala obe, zato pa se so prvič prejeli zvezdico trije novinci: restavracija Cob s Filipom Matjažem, Milka in David Žafran in Hiša Linhart, kamor se je preselil šef Uroš Štefelin.

V sporočilu za javnost je mednarodni direktor Michelinovih vodnikov, Gwendal Poullennec, povedal:

“Tretja izdaja Michelinovega vodnika za Slovenijo izraža višanje gastronomskega standarda, ki ga je moč opaziti po vsej državi. 10 novih restavracij, ki se je letos pridružilo izboru ali so napredovale, se nahaja v sedmih različnih mestih in naši inšpektorji so z navdušenjem opazovali, kako se vsako leto po vsej državi pojavljajo ali napredujejo visoko kakovostne restavracije.” 

 

Ni pa vse le v prestižnih zvezdicah, ki jih je težko prigarati in goste hkrati močno privlačijo in hkrati zaradi višjih cen tudi odbijajo.

Strokovnjaki Michelinovega vodnika zato opozarjajo tudi na nekoliko manj ekskluzivne, pa vseeno zanimive restavracije. 

 

Tako so zelene zvezdice namenjene restavracijam, ki so posebej zavezana trajnostni gastronomiji.

Zelene zvezdice je prejelo šest slovenskih restavracij. Dosedanjim štirim (Gostilna Krištof z Urošem Gorjancem, Gostilna Mahorčič in Ksenija Krajšek Mahorčič, Gostišče Grič z Lukom Koširjem, in seveda Hiša Franko z Ano Roš) sta se pridružili dve novinki,   Hiša Linhart in Gostila Repovž.

Pri Michelinu komentirajo, da to »izraža pohvalo in spodbudo ekološko odgovornim pobudam, ki jih izvajajo v zglednih restavracijah. Slovenija, ki jo pogosto imenujejo ‘zelena pljuča Evrope’, potrjuje svoj status pionirja na področju ekološko odgovorne gastronomije z dvema novima restavracijama, ki sta prejeli Michelinovo zeleno zvezdico«.

 

Seveda niso vse restavracije iz Michelinovih vodnikov drage. Michelin najde in priporoča tudi tiste, ki se ponašajo z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo.

Novincev med njimi ni,  priznanje Bib Gourmend je od lani ohranilo sedem restavracij: Gostilna na Gradu, Gostilna Repovž, Jožef, Mahorčič, Rajh, Ruj, in TaBar.

Ne nazadnje, marsikdo bo pogledal tudi listo ne tako zelo prestižnih slovenskih restavracij, ampak zvezd v prihodu. Kar 41 jih priporoča Michelinov vodnik, pa naj omenimo le šest novincev: Altrokè, City Terasa, Restavracija 1906, Restavracija Mama Marija, Špacapanova hiša, Vila Podvin.

 

Več si lahko pogledate kar v Michelinovem vodniku: https://guide.michelin.com/en/si/restaurants 

 

Sep 9, 2022Podjetnik.net
Razširite vsebino:
9 septembra, 2022 Veliko o vsem2022, michelin, michelinove zvezdice
Podjetnik.net

POVEŽIMO SE!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/podjetnik/

Facebook: Podjetnik.net

Youtube: http://www.youtube.com/c/Podjetniknet

Twitter: Podjetnik.net on Twitter

Pranje denarja – novi zakonStrateško predvidevanje – kaj to pomeni?
 KATEGORIJE 
  • Arhiv (7)
  • Covid-19 (35)
  • Dogodki (12)
  • Finance (101)
  • Izobraževanje (157)
  • Javni razpisi (51)
  • Komuniciranje (76)
  • Marketing (36)
  • Podjetniški priročnik (26)
  • Praktični nasveti (125)
  • Prodaja (63)
  • Startup (38)
  • Uncategorized (1)
  • Ustanovitev podjetja (9)
  • Veliko o vsem (191)
 Zanimivo 
Koliko sredstev potrebujemo, da začnemo na svoje?
socialno podjetništvo
Socialno podjetništvo – čemu in kako bi se ga lotili? | Dr. Tine Nagy
Ugled šteje. Ustvarite ga sami. | Karmen Čelam
Odpoved pogodbe o zaposlitvi
Slovenci imamo nekaj najboljših restavracij na svetu!
Vpliv razprodaje na blagovno znamko
zaposlitev
Kadrov ni! Mar res?
 Zanimivo 
Posledice koronavirusa za slovensko gospodarstvo
JOLLY V ROKAVU | rešitev za zagatno situacijo
hipnoza
Hipnoza, lepljive oči in vlečenje samoglasnikov
upokojenci
Upokojenci smejo več delati
Omejujoč jezikovni vzorec #1 – Branje misli? | Dr. Matej Miklavec
 PRIJAVA NA NOVICE 
 Ustanovitev podjetja 
Prihodnost
Kako dolgo traja dolgoročno razmišljanje?
s.p. d.o.o.
Spremembe uradnih podatkov pri d.o.o. in s.p.
družba z omejeno odgovornostjo ustanovitev d.o.o.
Ustanovitev d.o.o. – družba z omejeno odgovornostjo
podruznica
Poslovna enota ≠ podružnica
podjetje
16 RAZLOGOV, ZAKAJ PODJETJA PROPADEJO
 Kategorije člankov 
  • Arhiv (7)
  • Covid-19 (35)
  • Dogodki (12)
  • Finance (101)
  • Izobraževanje (157)
  • Javni razpisi (51)
  • Komuniciranje (76)
  • Marketing (36)
  • Podjetniški priročnik (26)
  • Praktični nasveti (125)
  • Prodaja (63)
  • Startup (38)
  • Uncategorized (1)
  • Ustanovitev podjetja (9)
  • Veliko o vsem (191)
 Javni razpisi 
čebelar
Trije razpisi za čebelarje
BIZI NOO
Razpis BIZI NOO
mikrokrediti
Mikrokrediti – razpis
razpis
Razpis – uvajanje okoljskih in trajnostnih znakov
razpis
Javni razpis Bizi zadruge
jani razpis
Javni razpis za MSP
zelena-delovna-mesta
680 EUR mesečne subvencije
 Ustanovitev podjetja 
s.p. d.o.o.
Spremembe uradnih podatkov pri d.o.o. in s.p.
podjetje
16 RAZLOGOV, ZAKAJ PODJETJA PROPADEJO
oddaja letnih poročil
Nasveti pred oddajo letnih poročil
»Popoldanski« s.p. oziroma s.p. za polovični delovni čas
Popoldanski s.p. oziroma s.p. za polovični delovni čas
družba z omejeno odgovornostjo ustanovitev d.o.o.
Ustanovitev d.o.o. – družba z omejeno odgovornostjo
2015-2021 © Podjetnik.net (Zavod Inštitut Mediapro) | www.mediapro.si